Kitchen Diner Renovation
Kitchen Diner Renovation
Danielle Lancaster Interiors
Notting Hill Pied a Terre
Notting Hill Pied a Terre
Imperfect Interiors
The open plan living room in this flat is light and bright, and the beautiful Georgian sash windows are the main feature. The white oiled oak floor & Carl Hansen Wegner chairs contrast with the original Georgian fire surround, cornice and skirting boards. The contemporary tan leather sofa and sideboard sit happily next to the mid-century armchair & cast iron radiator. Plaster wall lights, a large table lamp and a multi bulb pendant provide layers of light when required.
The 1930s Extension
The 1930s Extension
YARD Architects
The primary intent of the project was to bring the property up to a modern standard of living, with additional space at the rear to provide kitchen, dining and living space for a couple who would become a family over the course of the build, with the arrival of twins in a very Grand Designs manner. The project was relatively cost effective, and it was decided early on to draw upon the existing 1930’s design aesthetic of the existing house. A white painted render finish to the extension was combined with the curved corner which drew influence from the beautiful curved bay window at the front of the house. Green glazed ceramic tile details were a response to the painted tile window cills, each a different colour on the development of 6 houses located just outside the Wandsworth Common Conservation Area. The tiles came to define planting zones as part of the landscaping at the rear of the extension. Further up the house, a new softwood staircase with circular balusters lead to the new loft conversion, where the master bedroom and en-suite are located. The playful design aesthetic continues, with vintage inspired elements such as a T&G timber clad headboard ledge and the mid-century sideboard vanity unit that the clients sourced for the bathroom. Internally, the spaces were designed to incorporate a large self-contained study at the front of the house, which could be opened to the rest of the space with salvaged pocket doors. Interior designer Sarah Ashworth put together a 1930’s inspired colour scheme, which is at it’s boldest in this study space, with a golden yellow paint offsetting the clients vast collection of vintage furniture. A utility and downstairs loo are incorporated in the original small kitchen space, with a free flowing sequence of spaces for living opening up to the garden at the rear. A slot rooflight provides light for the kitchen set in the centre of the plan.
ENUGU
ENUGU
Wood Works Brighton
We were commissioned to design and build a new kitchen for this terraced side extension. The clients were quite specific about their style and ideas. After a few variations they fell in love with the floating island idea with fluted solid Utile. The Island top is 100% rubber and the main kitchen run work top is recycled resin and plastic. The cut out handles are replicas of an existing midcentury sideboard. MATERIALS – Sapele wood doors and slats / birch ply doors with Forbo / Krion work tops / Flute glass.
Corbett's House
Corbett's House
nimtim Architects
A bold and colourful transformation of a terraced house in South London’s Corbett Estate creating a bright and joyous home for our client, her two daughters and her dog. The works created a new family space at ground, a master bedroom suite at first floor and a new loft room. The existing house was in poor condition however it had clearly been a well loved family home which we and our client recognised and valued. Our proposal therefore deliberately referenced colours and materials from the existing house and reinvented them as something appropriate for a contemporary family home. Rather than erasing the character and history of the house, we were able to continue the story of the house into its new incarnation.
Modern Period Family Home
Modern Period Family Home
NB Interiors UK
With incredible views of the garden and fields beyond, the room orientation was changed. Along this wall used to be built in wardrobes but these were removed and the bed was positioned here to make the most of the view out of the patio doors.

Midcentury Home Design Photos

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.