Kitchen Ideas and Designs

Brighton | Open Plan Kitchen
Brighton | Open Plan Kitchen
Design Interiors Ltd
Our client tells us: "I cannot recommend Design Interiors enough. Tim has an exceptional eye for design, instinctively knowing what works & striking the perfect balance between incorporating our design pre-requisites & ideas & making has own suggestions. Every design detail has been spot on. His plan was creative, making the best use of space, practical - & the finished result has more than lived up to expectations. The leicht product is excellent – classic German quality & although a little more expensive than some other kitchens , the difference is streets ahead – and pound for pound exceptional value. But its not just design. We were lucky enough to work with the in house project manager Stuart who led our build & trades for our whole project, & was absolute fantastic. Ditto the in house fitters, whose attention to detail & perfectionism was impressive. With fantastic communication,, reliability & downright lovely to work with – we are SO pleased we went to Design Interiors. If you’re looking for great service, high end design & quality product from a company big enough to be super professional but small enough to care – look no further!" Our clients had previously carried out a lot of work on their old warehouse building to create an industrial feel. They always disliked having the kitchen & living room as separate rooms so, wanted to open up the space. It was important to them to have 1 company that could carry out all of the required works. Design Interiors own team removed the separating wall & flooring along with extending the entrance to the kitchen & under stair cupboards for extra storage. All plumbing & electrical works along with plastering & decorating were carried out by Design Interiors along with the supply & installation of the polished concrete floor & works to the existing windows to achieve a floor to ceiling aesthetic. Tim designed the kitchen in a bespoke texture lacquer door to match the ironmongery throughout the building. Our clients who are keen cooks wanted to have a good surface space to prep whilst keeping the industrial look but, it was a priority for the work surface to be hardwearing. Tim incorporated Dekton worktops to meet this brief & to enhance the industrial look carried the worktop up to provide the splashback. The contemporary design without being a handless look enhances the clients’ own appliances with stainless steel handles to match. The open plan space has a social breakfast bar area which also incorporate’s a clever bifold unit to house the boiler system which was unable to be moved.
Original Kitchen, Harrogate
Original Kitchen, Harrogate
Harvey Jones Kitchens
Our Original kitchen range is a great choice for period properties, or those looking to add a subtle sense of character to their home with a quality, modern kitchen. The brief from our clients in Harrogate was to design a kitchen which could be enjoyed by all the family. The island is central to the design, but is complemented by a bespoke fridge-freezer housing and breakfast dresser. The bar lends itself to relaxed family breakfasts, whilst the bench seating is the perfect option for a large dinner party. A wine chiller has been integrated into the bench design and under-bench storage is an option for those looking for a streamlined finish.
Home Renovation in Northfields, W13
Home Renovation in Northfields, W13
Portal Property Services Ltd
The ground floor in this terraced house had a poor flow and a badly positioned kitchen with limited worktop space. By moving the kitchen to the longer wall on the opposite side of the room, space was gained for a good size and practical kitchen, a dining zone and a nook for the children’s arts & crafts. This tactical plan provided this family more space within the existing footprint and also permitted the installation of the understairs toilet the family was missing. The new handleless kitchen has two contrasting tones, navy and white. The navy units create a frame surrounding the white units to achieve the visual effect of a smaller kitchen, whilst offering plenty of storage up to ceiling height. The work surface has been improved with a longer worktop over the base units and an island finished in calacutta quartz. The full-height units are very functional housing at one end of the kitchen an integrated washing machine, a vented tumble dryer, the boiler and a double oven; and at the other end a practical pull-out larder. A new modern LED pendant light illuminates the island and there is also under-cabinet and plinth lighting. Every inch of space of this modern kitchen was carefully planned. To improve the flood of natural light, a larger skylight was installed. The original wooden exterior doors were replaced for aluminium double glazed bifold doors opening up the space and benefiting the family with outside/inside living. The living room was newly decorated in different tones of grey to highlight the chimney breast, which has become a feature in the room. To keep the living room private, new wooden sliding doors were fitted giving the family the flexibility of opening the space when necessary. The newly fitted beautiful solid oak hardwood floor offers warmth and unifies the whole renovated ground floor space. The first floor bathroom and the shower room in the loft were also renovated, including underfloor heating. Portal Property Services managed the whole renovation project, including the design and installation of the kitchen, toilet and bathrooms.
kentish town
kentish town
Llowarch Llowarch Architects
Spencer House
Spencer House
Granit Architects + Interiors
We are delighted to have completed the radical transformation of a tired detached property in South Croydon. When they appointed Granit, our clients were living in the property which had previously been divided into a number of flats. The historic sub-division had resulted in an extremely poor use of space with redundant staircases, kitchens and bathrooms throughout. Our clients sought to reconfigure the property back into a single dwelling for his growing family. Our client had an eye for design and was keen to balance contemporary design whilst maintaining as much of the character of the original house. Maximising natural light, space and establishing a visual and physical connection were also key drivers for the design. Owing to the size of the property, it became apparent that reconfiguration rather than extension provided the solution to meet the brief. A metal clad ‘intervention’ was introduced to the rear facade. This created a strong horizontal element creating a visual balance with the vertical nature of the three storey gable. The metal cladding specified echoed the colour of the red brick string courses tying old with new. Slender frame sliding doors provide access and views of the large garden. The central circulation space was transformed by the introduction of a double height glazed slot wrapping up the rear facade and onto the roof. This allows daylight to permeate into the heart of the otherwise dark deep floor plan. The staircase was reconfigured into a series of landings looking down over the main void space below and out towards the tree canopies at the rear of the garden. The introduction of double pocket doors throughout the ground floor creates a series of interconnected spaces and the whitewashed Larch flooring flows seamlessly from room to room. A bold palette of colours and materials lends character and texture throughout the property. The end result is a spacious yet cosy environment for the family to inhabit for years to come.
Hemington House Kitchen
Hemington House Kitchen
Frome Interiors
A very traditional kitchen in a beautiful Georgian home. The kitchen was designed around the Aga and an antique table as the focal points. The client wanted a calm and elegant space which felt as if it belonged to the house. The very simple cabinetry with no modern appliances on show creates a harmonious space, perfect for entertaining and family life. The traditional brass ironmongery and taps will age beautifully, as will the stunning marble tops and splashback. The shelf adds space for displaying treasured possessions and hides some practical lighting for the worktops. The modern fridge freezer is hidden in an old walk in pantry which provides space for food storage as well. The wall units which surround an existing archway to the snug form the perfect space for storing glassware and crockery.
Vault House
Vault House
Atomik Architecture
Family kitchen with gold and botanical accents
Family kitchen with gold and botanical accents
My Bespoke Room
This modern, sleek black and gold kitchen is not only beautiful but also perfectly functional. For more design inspiration check out our portfolio: https://www.mybespokeroom.com/explore
Interiors
Interiors
Michael Cameron Photography
Kitchen Michael Cameron Photography

Kitchen Ideas and Designs

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.