Houzz Logo Print
Double Storey Extension and Modernisation
Double Storey Extension and Modernisation
Fenice Design + BuildFenice Design + Build
Michael and Johanna bought a property in Surrey with a view of extending it and refurbishing the property throughout to create a new home for their family. Before even moving in to the house they decided on their plans and sought planning permission to create a double storey extension to almost double the size of the house. Rob Beer of Life Size Architects designs included a large open plan, modern living space on the ground floor and four bedrooms on the first floor. The design included a unique decking detail at the rear of the property to create an enclosed patio to bring the outside in and a mixture of recycled composite cladding and cedar to modernise the exterior of the house. The project includes: Double storey side extension Complete refurbishment throughout New plumbing and electrical New kitchen, bathrooms and ensuite Installation of aluminium windows and doors throughout Recycled composite and cedar external cladding Composite decking area Roof stripped and retiled
Barn Conversion
Barn Conversion
AcquastoneAcquastone
Barn conversion to single residential property -Large open plan living area, 5 Bed+Ensuite, Cinema Room, Library/Study, Wine Cellar, Gym, Boot Room and 2 Balconies. Located within an inspiring landscape, originally the site only had a basic design Class Q permitted development order. The aim was to vitalise and repurpose this old agricultural/industrial steel building and repurpose it by utilising specialist techniques, considered craftsmanship and carefully sourced materials, to capture the true essence of the building and transform it into a contemporary modern home. We at Acquastone are delighted to be have been part of a project, which is shortlisted for the Best Residential Project of the year. We collaborated with the award-winning Poppy developments to specify the best material for this project.
Eailing, London
Eailing, London
LazenbyLazenby
This project features two different colours of polished concrete over the split levels. The kitchen was finished with an Off White Polished Concrete and a Satin finish. Then, you step down in to the living area on to a Dark Grey Polished Concrete with a Satin finish. This project was 67m² split between the two levels.
Teddington Extension
Teddington Extension
Simon Kennedy Architectural PhotographySimon Kennedy Architectural Photography
From the architect's description: "This grand detached period property in Teddington suffered from a lack of connectivity with the rear garden as well as a cramped kitchen and poorly lit living spaces. Replacing the original modest gable end rear extension a collection of new intersecting volumes contain a generous open plan space accommodating a new kitchen, dining area and snug. The existing side return lean-to has also been replaced with a large utility space that boasts full height integrated storage and a new WC. Taking every opportunity to harness natural light from its east facing orientation an assortment of glazing features including a clearstory window, glazed kitchen splashback, glazed corner window and two roof lights have been carefully positioned to ensure every elevation of the new extension is suitably equipped to capture daylight. Careful detailing of the recycled bricks from the old extension with new European Larch cladding provide crisply defined apertures containing new expansive full height minimally-framed sliding doors opening up the rear elevation onto a new raised patio space."

Modern Home Design Photos

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.