Teddington Extension
Teddington Extension
Simon Kennedy Architectural Photography
From the architect's description: "This grand detached period property in Teddington suffered from a lack of connectivity with the rear garden as well as a cramped kitchen and poorly lit living spaces. Replacing the original modest gable end rear extension a collection of new intersecting volumes contain a generous open plan space accommodating a new kitchen, dining area and snug. The existing side return lean-to has also been replaced with a large utility space that boasts full height integrated storage and a new WC. Taking every opportunity to harness natural light from its east facing orientation an assortment of glazing features including a clearstory window, glazed kitchen splashback, glazed corner window and two roof lights have been carefully positioned to ensure every elevation of the new extension is suitably equipped to capture daylight. Careful detailing of the recycled bricks from the old extension with new European Larch cladding provide crisply defined apertures containing new expansive full height minimally-framed sliding doors opening up the rear elevation onto a new raised patio space."
River House - Riverside New Build in Oxfordshire
River House - Riverside New Build in Oxfordshire
HollandGreen Architecture, Interiors & Landscapes
Modern new build overlooking the River Thames with oversized sliding glass facade for seamless indoor-outdoor living.
Castelnau
Castelnau
JJ Design Studio Ltd.
Barn Conversion
Barn Conversion
Acquastone
Barn conversion to single residential property -Large open plan living area, 5 Bed+Ensuite, Cinema Room, Library/Study, Wine Cellar, Gym, Boot Room and 2 Balconies. Located within an inspiring landscape, originally the site only had a basic design Class Q permitted development order. The aim was to vitalise and repurpose this old agricultural/industrial steel building and repurpose it by utilising specialist techniques, considered craftsmanship and carefully sourced materials, to capture the true essence of the building and transform it into a contemporary modern home. We at Acquastone are delighted to be have been part of a project, which is shortlisted for the Best Residential Project of the year. We collaborated with the award-winning Poppy developments to specify the best material for this project.
Eailing, London
Eailing, London
Lazenby
This project features two different colours of polished concrete over the split levels. The kitchen was finished with an Off White Polished Concrete and a Satin finish. Then, you step down in to the living area on to a Dark Grey Polished Concrete with a Satin finish. This project was 67m² split between the two levels.
Sponsored
Natural Light & Fresh Air
Woodcote House
Woodcote House
Paul Cashin Architects
Situated just north of the village of Upham, near Winchester, is Woodcote House. Nestled amongst the rolling chalk hills of the South Downs National Park, this contemporary house replaces a series of brick buildings that had fallen into disrepair. After achieving permission at appeal, work started on the house in 2017 and took two years to build. The property includes four large bedrooms, each with ensuite, and countryside views from spacious open-plan living, dining and kitchen areas which feature wide expanses of glazing. Carefully considered details have been incorporated into the design, such as bespoke joinery for the fireplace and bathrooms, specially fabricated slimline copings and cladding sections, and brick cantilevers that complement the modern proposals. The rural facing brick was chosen to reference the memory of the buildings that this home replaces, whilst the landscape (design by Andy McIndoe) has been shaped and planted to help the house settle into the landscape. Internally the house has a simple layout, with single level large open plan living and kitchen spaces, and further accommodation areas split amongst two levels. A central spine links these spaces via a minimal timber staircase. Outside spaces are linked to the ground floor rooms with terraces and views to the South Downs, particularly to the north across the large gardens. The house meets Code 4 of the Sustainable Homes criteria with it's natural ventilation strategy and high level of insulation. This project is a collaboration between Paul Cashin Architects and Design Engine.
1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.