Houzz Logo Print
  1. Kitchen
  2. Colour: White

White Kitchen Ideas and Designs

Open Plan Kitchen Design
Open Plan Kitchen Design
Tom Howley
The bespoke Hartford shaker style design with a cot beaded edge complements its traditional Grade II listed barn setting. Ideal for cosy living and entertaining this incredible open plan kitchen design is the perfect solution for multi-functional layouts. Hand-painted cabinetry in a soft grey shade reflects light into every corner. Sleek pull-out units tuck away everyday items, maximising your living space while keeping everything you need to hand. The stunning quartz work surface is a real statement of style; hardwearing and a dream to keep clean.
Accents of Walnut - a bulthaup b3 kitchen
Accents of Walnut - a bulthaup b3 kitchen
Hobsons Choice
The walnut breakfast bar with raised chairs offers social seating for people to chat with the cook whilst they are busy preparing dinner on the island. Handleless cupboards, opened by a gentle push, maximise the storage space within the island without interrupting the sleek finish.
Framework House
Framework House
Amos Goldreich Architecture
Amos Goldreich Architecture has completed an asymmetric brick extension that celebrates light and modern life for a young family in North London. The new layout gives the family distinct kitchen, dining and relaxation zones, and views to the large rear garden from numerous angles within the home. The owners wanted to update the property in a way that would maximise the available space and reconnect different areas while leaving them clearly defined. Rather than building the common, open box extension, Amos Goldreich Architecture created distinctly separate yet connected spaces both externally and internally using an asymmetric form united by pale white bricks. Previously the rear plan of the house was divided into a kitchen, dining room and conservatory. The kitchen and dining room were very dark; the kitchen was incredibly narrow and the late 90’s UPVC conservatory was thermally inefficient. Bringing in natural light and creating views into the garden where the clients’ children often spend time playing were both important elements of the brief. Amos Goldreich Architecture designed a large X by X metre box window in the centre of the sitting room that offers views from both the sitting area and dining table, meaning the clients can keep an eye on the children while working or relaxing. Amos Goldreich Architecture enlivened and lightened the home by working with materials that encourage the diffusion of light throughout the spaces. Exposed timber rafters create a clever shelving screen, functioning both as open storage and a permeable room divider to maintain the connection between the sitting area and kitchen. A deep blue kitchen with plywood handle detailing creates balance and contrast against the light tones of the pale timber and white walls. The new extension is clad in white bricks which help to bounce light around the new interiors, emphasise the freshness and newness, and create a clear, distinct separation from the existing part of the late Victorian semi-detached London home. Brick continues to make an impact in the patio area where Amos Goldreich Architecture chose to use Stone Grey brick pavers for their muted tones and durability. A sedum roof spans the entire extension giving a beautiful view from the first floor bedrooms. The sedum roof also acts to encourage biodiversity and collect rainwater. Continues Amos Goldreich, Director of Amos Goldreich Architecture says: “The Framework House was a fantastic project to work on with our clients. We thought carefully about the space planning to ensure we met the brief for distinct zones, while also keeping a connection to the outdoors and others in the space. “The materials of the project also had to marry with the new plan. We chose to keep the interiors fresh, calm, and clean so our clients could adapt their future interior design choices easily without the need to renovate the space again.” Clients, Tom and Jennifer Allen say: “I couldn’t have envisioned having a space like this. It has completely changed the way we live as a family for the better. We are more connected, yet also have our own spaces to work, eat, play, learn and relax.” “The extension has had an impact on the entire house. When our son looks out of his window on the first floor, he sees a beautiful planted roof that merges with the garden.”
Blue and Walnut Next125 Kitchen
Blue and Walnut Next125 Kitchen
Planet Furniture
This renovation in Hitchin features Next125, the renowned German range, which is a perfect choice for a contemporary look that is stylish and sleek and built to the highest standards. We love how the run of tall cabinets in a Walnut Veneer compliment the Indigo Blue Lacquer and mirrors the wide planked Solid Walnut breakfast bar. The Walnut reflects other pieces of furniture in the wider living space and brings the whole look together. The integrated Neff appliances gives a smart, uncluttered finish and the Caesarstone Raw Concrete worktops are tactile and functional and provide a lovely contrast to the Walnut. Once again we are pleased to be able to include a Quooker Flex tap in Stainless Steel. This is a fantastic living space for the whole family and we were delighted to work with them to achieve a look that works across both the kitchen and living areas.
The Pink Kitchen
The Pink Kitchen
Sustainable Kitchens
A beautiful pink kitchen in the heart of bath using Farrow and Ball Sulking Room Pink paired with Skimming Stone. The flat-panel handleless design lets the colour do the talking.
The Hipped Extension
The Hipped Extension
YARD Architects
The Hipped Extension project is an unusual project for a suburban house. Sarah and Jeremy’s brief asked for a new open plan living space which addressed a large garden dotted with apple trees. The existing house was wide but shallow, with many rooms having the benefit of dual aspect front and rear. How could adding more space at the rear preserve the existing qualities? It was decided to pull the new extension 3m away from the house, creating a courtyard space between the house and new space. The courtyard allows garden views from the existing living space, through the extensions’ picture windows. The courtyard also provides the opportunity for a pocket window seat in the hall, bringing light and views deep into the plan. The extension is a simple volume running perpendicular to the garden with an open vaulted ceiling. It uses the same simple palette of materials as the existing house, white render and red clay tiles, and so it blends very well into its context. The intention was to create a building which was quietly different to the average suburban box extension. The external south facing elevation consists of 3 glazed openings set into deep pockets with varying chamfered reveals. These pockets create solar shading in the summer and give the extension a garden-pavilion like feel, with the two-storey house sitting quietly in the background.
Finchampstead- Family Home
Finchampstead- Family Home
Reyne Design
Pale blush kitchen with a slim island makes the most of the space and creates a great sociable kitchen.
Harvist Road Glazed Envelope
Harvist Road Glazed Envelope
RISE Design Studio

White Kitchen Ideas and Designs

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.