House In Hackney
House In Hackney
YARD ArchitectsYARD Architects
A playful re-imagining of a Victorian terrace with a large rear extension. The project started as a problem solving exercise – the owner of the house was very tall and he had never been able to have a shower in the pokey outrigger bathroom, there was simply not enough ceiling height. The lower ground floor kitchen also suffered from low ceilings and was dark and uninviting. There was very little connection to the garden, surrounded by trees, which felt like a lost opportunity. The whole house needed rethinking. The solution we proposed was to extend into the generous garden at the rear and reconstruct the existing outrigger with an extra storey. We used the outrigger to relocate the staircase to the lower ground floor, moving it from the centre of the house into a double height space in the extension. This gave the house a very generous sense of height and space and allows light to flood into the kitchen and hall from high level windows. These provide glances of the surrounding tress as you descent to the dining room. The extension allows the kitchen and dining room to push further into the garden, making the most of the views and light. A strip rooflight over the kitchen wall units brings light deep into the space and washes the kitchen with sunlight during the day. Behind the kitchen, where there was no access to natural light, we tucked a utility room and shower room, with a second sitting room at the front of the house. The extension has a green sedum roof to ensure it feels like part of the garden when seen from the upper floors of the house. We used a pale white and yellow brick to complement the colour of the London stock brickwork, but maintain a contemporary aesthetic. Oak windows and sliding door add a warmth to the extension and tie in with the materials we used internally. Internally there is a palette of bold colours to define the living spaces, including an entirely yellow corridor the client has named ‘The Yolky Way’ leading from the kitchen to the front reception room, complete with hidden yellow doors. These are offset against more natural materials such as the oak batten cladding, which define the dining space and also line the back wall of the kitchen concealing the fridge door and larder units. A bespoke terrazzo counter unites the colours of the floor, oak cladding and cupboard doors and the tiled floor leads seamlessly to the outside patio, leading the eye back into the garden. A new bathroom with a generous ceiling height was placed in the reconstructed outrigger, with triple aspect windows, including a picture window at the end of the bath framing views of the trees in the garden. Upstairs we kept the traditional Victorian layout, refurbished the windows and shutters, reinstating cornice and ceiling roses to the principal rooms. At every point in the project the ergonomics of the house were considered, tall doors, very high kitchen worktops and always maximising ceiling heights, ensuring the house was more suited to its tall owner.
Amersham Entertaining Garden
Amersham Entertaining Garden
Chiltern Garden DesignChiltern Garden Design
Under a fully automated bio-climatic pergola, a dining area and outdoor kitchen have been created on a raised composite deck. The kitchen is fully equipped with SubZero Wolf appliances, outdoor pizza oven, warming drawer, barbecue and sink, with a granite worktop. Heaters and screens help to keep the party going into the evening, as well as lights incorporated into the pergola, whose slats can open and close electronically. A decorative screen creates an enhanced backdrop and ties into the pattern on the 'decorative rug' around the firebowl.
Modernist EnerPHit Plus
Modernist EnerPHit Plus
EcosphericEcospheric
Living room with lighting by MS Lighting Design
Lago Bungalow Kitchen
Lago Bungalow Kitchen
Nar Design GroupNar Design Group
This kitchen proves small East sac bungalows can have high function and all the storage of a larger kitchen. A large peninsula overlooks the dining and living room for an open concept. A lower countertop areas gives prep surface for baking and use of small appliances. Geometric hexite tiles by fireclay are finished with pale blue grout, which complements the upper cabinets. The same hexite pattern was recreated by a local artist on the refrigerator panes. A textured striped linen fabric by Ralph Lauren was selected for the interior clerestory windows of the wall cabinets.
Powder Bath Wow!
Powder Bath Wow!
BRADSHAW DESIGNS LLCBRADSHAW DESIGNS LLC
Wow! Pop of modern art in this traditional home! Coral color lacquered sink vanity compliments the home's original Sherle Wagner gilded greek key sink. What a treasure to be able to reuse this treasure of a sink! Lucite and gold play a supporting role to this amazing wallpaper! Powder Room favorite! Photographer Misha Hettie. Wallpaper is 'Arty' from Pierre Frey. Find details and sources for this bath in this feature story linked here: https://www.houzz.com/ideabooks/90312718/list/colorful-confetti-wallpaper-makes-for-a-cheerful-powder-room
Mid-Century Bathroom in El Segundo, CA.
Mid-Century Bathroom in El Segundo, CA.
Custom Design & ConstructionCustom Design & Construction
This project is a whole home remodel that is being completed in 2 phases. The first phase included this bathroom remodel. The whole home will maintain the Mid Century styling. The cabinets are stained in Alder Wood. The countertop is Ceasarstone in Pure White. The shower features Kohler Purist Fixtures in Vibrant Modern Brushed Gold finish. The flooring is Large Hexagon Tile from Dal Tile. The decorative tile is Wayfair “Illica” ceramic. The lighting is Mid-Century pendent lights. The vanity is custom made with traditional mid-century tapered legs. The next phase of the project will be added once it is completed. Read the article here: https://www.houzz.com/ideabooks/82478496
Contemporary Decks
Contemporary Decks
Decks by Kiefer LLCDecks by Kiefer LLC
Elegant multi-level Ipe Deck features simple lines, built-in benches with an unobstructed view of terraced gardens and pool. (c) Decks by Kiefer ~ New jersey
Modern Farmhouse with a Storied Past
Modern Farmhouse with a Storied Past
Studio DearbornStudio Dearborn
MULTIPLE AWARD WINNING KITCHEN. 2019 Westchester Home Design Awards Best Traditional Kitchen. Another 2019 Award Soon to be Announced. Houzz Kitchen of the Week January 2019. Kitchen design and cabinetry – Studio Dearborn. This historic colonial in Edgemont NY was home in the 1930s and 40s to the world famous Walter Winchell, gossip commentator. The home underwent a 2 year gut renovation with an addition and relocation of the kitchen, along with other extensive renovations. Cabinetry by Studio Dearborn/Schrocks of Walnut Creek in Rockport Gray; Bluestar range; custom hood; Quartzmaster engineered quartz countertops; Rejuvenation Pendants; Waterstone faucet; Equipe subway tile; Foundryman hardware. Photos, Adam Kane Macchia.

194,342 Red Home Design Ideas, Pictures and Inspiration

2
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.