Premium Scandinavian Home Design Photos

Fish Cross Cottage
Fish Cross Cottage
Warren French InteriorsWarren French Interiors
A coastal Scandinavian renovation project, combining a Victorian seaside cottage with Scandi design. We wanted to create a modern, open-plan living space but at the same time, preserve the traditional elements of the house that gave it it's character.
Jojo and Anthony's Kitchen
Jojo and Anthony's Kitchen
EdgeEdge
The flow of this kitchen matches Jojo and Anthony's yoga filled life. We have created a relaxing and meditative space for these two to cook, socialise and unwind.
Salop Road
Salop Road
Studio MilneStudio Milne
A fresh, bright kitchen in the St James Park area of Walthamstow
Playroom storage
Playroom storage
Balance Interior DesignBalance Interior Design
Bespoke plywood playroom storage. Mint green and pastel blue colour scheme with feature wallpaper applied to the ceiling.
Framework House
Framework House
Amos Goldreich ArchitectureAmos Goldreich Architecture
Amos Goldreich Architecture has completed an asymmetric brick extension that celebrates light and modern life for a young family in North London. The new layout gives the family distinct kitchen, dining and relaxation zones, and views to the large rear garden from numerous angles within the home. The owners wanted to update the property in a way that would maximise the available space and reconnect different areas while leaving them clearly defined. Rather than building the common, open box extension, Amos Goldreich Architecture created distinctly separate yet connected spaces both externally and internally using an asymmetric form united by pale white bricks. Previously the rear plan of the house was divided into a kitchen, dining room and conservatory. The kitchen and dining room were very dark; the kitchen was incredibly narrow and the late 90’s UPVC conservatory was thermally inefficient. Bringing in natural light and creating views into the garden where the clients’ children often spend time playing were both important elements of the brief. Amos Goldreich Architecture designed a large X by X metre box window in the centre of the sitting room that offers views from both the sitting area and dining table, meaning the clients can keep an eye on the children while working or relaxing. Amos Goldreich Architecture enlivened and lightened the home by working with materials that encourage the diffusion of light throughout the spaces. Exposed timber rafters create a clever shelving screen, functioning both as open storage and a permeable room divider to maintain the connection between the sitting area and kitchen. A deep blue kitchen with plywood handle detailing creates balance and contrast against the light tones of the pale timber and white walls. The new extension is clad in white bricks which help to bounce light around the new interiors, emphasise the freshness and newness, and create a clear, distinct separation from the existing part of the late Victorian semi-detached London home. Brick continues to make an impact in the patio area where Amos Goldreich Architecture chose to use Stone Grey brick pavers for their muted tones and durability. A sedum roof spans the entire extension giving a beautiful view from the first floor bedrooms. The sedum roof also acts to encourage biodiversity and collect rainwater. Continues Amos Goldreich, Director of Amos Goldreich Architecture says: “The Framework House was a fantastic project to work on with our clients. We thought carefully about the space planning to ensure we met the brief for distinct zones, while also keeping a connection to the outdoors and others in the space. “The materials of the project also had to marry with the new plan. We chose to keep the interiors fresh, calm, and clean so our clients could adapt their future interior design choices easily without the need to renovate the space again.” Clients, Tom and Jennifer Allen say: “I couldn’t have envisioned having a space like this. It has completely changed the way we live as a family for the better. We are more connected, yet also have our own spaces to work, eat, play, learn and relax.” “The extension has had an impact on the entire house. When our son looks out of his window on the first floor, he sees a beautiful planted roof that merges with the garden.”
Tunbridge Wells Attic Conversion
Tunbridge Wells Attic Conversion
Nicky Percival LimitedNicky Percival Limited
Working from home desk and chair space in large dormer window with view to the garden. Crewel work blinds, dark oak floor and exposed brick work with cast iron fireplace.
Scandinavian Kitchen
Scandinavian Kitchen
No.54 InteriorsNo.54 Interiors
Bespoke Scandi kitchen, featuring rustic oak veneer and meganite solid surface worktop. Track lighting and feature splashback in pebble tiles. Vintage furniture.
Scandinavian Kitchen London
Scandinavian Kitchen London
Sustainable KitchensSustainable Kitchens
With natural materials and clean lines, this Scandinavian-inspired kitchen channels stylish serenity. The European Oak brings a warm feel to the london kitchen extension balanced with white cabinets and worktops. The long run of tall cabinets houses a bespoke bar cabinet, double larder and a utility cupboard. The cool and calm nordic aesthetic continues into the banquette seating designed to create more space to allow for an open-plan lounge area as the social hub of the home.
Born & Bred Studio - Victorian terrace side return, kitchen and living space
Born & Bred Studio - Victorian terrace side return, kitchen and living space
Born & Bred StudioBorn & Bred Studio
Sage green kitchen and open plan living space in a newly converted Victorian terrace flat.
Scandinavian Kitchen London
Scandinavian Kitchen London
Sustainable KitchensSustainable Kitchens
With natural materials and clean lines, this Scandinavian-inspired kitchen channels stylish serenity. The European Oak brings a warm feel to the london kitchen extension balanced with white cabinets and worktops. The long run of tall cabinets houses a bespoke bar cabinet, double larder and a utility cupboard. The cool and calm nordic aesthetic continues into the banquette seating designed to create more space to allow for an open-plan lounge area as the social hub of the home.
Dressing room
Dressing room
Balance Interior DesignBalance Interior Design
Smoked oak framed bespoke doors with linen panels for the master suite dressing room. Foreground shows bathroom floor tile.
Warm Scandinavian
Warm Scandinavian
Sanctuary Kitchen and Bath DesignSanctuary Kitchen and Bath Design
White oak flooring, walnut cabinetry, white quartzite countertops, stainless appliances, white inset wall cabinets

Premium Scandinavian Home Design Photos

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.