Bedminster Plywood Kitchen
Bedminster Plywood Kitchen
Sustainable KitchensSustainable Kitchens
Bespoke birch plywood kitchen handmade by Sustainable Kitchens as part of a kitchen extension renovation in Bristol. Island includes a downdraft bora extractor with a terrazzo durat worktop. Wall run includes a corian worktop and splashback, a fisher and paykel dishdrawer and a stainless steel lined breakfast cabinet
Battersea Townhouse
Battersea Townhouse
BroseleyBroseley
We carried out a demolition and rebuild of this beautiful terrace house, located just off Battersea park. Design and build in partnership with LPE Designs. Interior Designer: LPE Designs Photographer: Nick Smith
Downstairs Cloakroom
Downstairs Cloakroom
Balance Interior DesignBalance Interior Design
Patterned seagrass wallpaper was combined with muted green paint and reeded glass wall lights in this restful downstairs cloakroom
Glovers Barn
Glovers Barn
IQ Glass UKIQ Glass UK
A south facing extension has been built to convert a derelict Grade II listed barn into a sustainable, contemporary and comfortable home that invites natural light into the living spaces with glass extension to barn. Glovers Barn was a derelict 15th Century Grade II listed barn on the ‘Historic Buildings at Risk’ register in need of a complete barn renovation to transform it from a dark, constrained dwelling to an open, inviting and functional abode. Stamos Yeoh Architects thoughtfully designed a rear south west glass extension to barn with 20mm minimal sightline slim framed sliding glass doors to maximise the natural light ingress into the home. The flush thresholds enable easy access between the kitchen and external living spaces connecting to the mature gardens.
The 1930s Extension
The 1930s Extension
YARD ArchitectsYARD Architects
The primary intent of the project was to bring the property up to a modern standard of living, with additional space at the rear to provide kitchen, dining and living space for a couple who would become a family over the course of the build, with the arrival of twins in a very Grand Designs manner. The project was relatively cost effective, and it was decided early on to draw upon the existing 1930’s design aesthetic of the existing house. A white painted render finish to the extension was combined with the curved corner which drew influence from the beautiful curved bay window at the front of the house. Green glazed ceramic tile details were a response to the painted tile window cills, each a different colour on the development of 6 houses located just outside the Wandsworth Common Conservation Area. The tiles came to define planting zones as part of the landscaping at the rear of the extension. Further up the house, a new softwood staircase with circular balusters lead to the new loft conversion, where the master bedroom and en-suite are located. The playful design aesthetic continues, with vintage inspired elements such as a T&G timber clad headboard ledge and the mid-century sideboard vanity unit that the clients sourced for the bathroom. Internally, the spaces were designed to incorporate a large self-contained study at the front of the house, which could be opened to the rest of the space with salvaged pocket doors. Interior designer Sarah Ashworth put together a 1930’s inspired colour scheme, which is at it’s boldest in this study space, with a golden yellow paint offsetting the clients vast collection of vintage furniture. A utility and downstairs loo are incorporated in the original small kitchen space, with a free flowing sequence of spaces for living opening up to the garden at the rear. A slot rooflight provides light for the kitchen set in the centre of the plan.

6,197,250 Brown Home Design Ideas, Pictures and Inspiration

13
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.