Farmhouse Views
Farmhouse Views
Artisans of DevizesArtisans of Devizes
This Jersey farmhouse, with sea views and rolling landscapes has been lovingly extended and renovated by Todhunter Earle who wanted to retain the character and atmosphere of the original building. The result is full of charm and features Randolph Limestone with bespoke elements. Photographer: Ray Main
1950's House Refurb
1950's House Refurb
Born Designers LtdBorn Designers Ltd
Bespoke hand built kitchen with built in kitchen cabinet and free standing island with modern patterned floor tiles and blue linoleum on birch plywood
Modern Arts & Crafts
Modern Arts & Crafts
Design by UBERDesign by UBER
Despite natural light to one side of this lower ground floor, the space comes alive at night. The area is divided into a games area with glass wine cabinetry display pertaining the bar and pool table from this super relaxed media area with an array of lighting controls.
House In Hackney
House In Hackney
YARD ArchitectsYARD Architects
A playful re-imagining of a Victorian terrace with a large rear extension. The project started as a problem solving exercise – the owner of the house was very tall and he had never been able to have a shower in the pokey outrigger bathroom, there was simply not enough ceiling height. The lower ground floor kitchen also suffered from low ceilings and was dark and uninviting. There was very little connection to the garden, surrounded by trees, which felt like a lost opportunity. The whole house needed rethinking. The solution we proposed was to extend into the generous garden at the rear and reconstruct the existing outrigger with an extra storey. We used the outrigger to relocate the staircase to the lower ground floor, moving it from the centre of the house into a double height space in the extension. This gave the house a very generous sense of height and space and allows light to flood into the kitchen and hall from high level windows. These provide glances of the surrounding tress as you descent to the dining room. The extension allows the kitchen and dining room to push further into the garden, making the most of the views and light. A strip rooflight over the kitchen wall units brings light deep into the space and washes the kitchen with sunlight during the day. Behind the kitchen, where there was no access to natural light, we tucked a utility room and shower room, with a second sitting room at the front of the house. The extension has a green sedum roof to ensure it feels like part of the garden when seen from the upper floors of the house. We used a pale white and yellow brick to complement the colour of the London stock brickwork, but maintain a contemporary aesthetic. Oak windows and sliding door add a warmth to the extension and tie in with the materials we used internally. Internally there is a palette of bold colours to define the living spaces, including an entirely yellow corridor the client has named ‘The Yolky Way’ leading from the kitchen to the front reception room, complete with hidden yellow doors. These are offset against more natural materials such as the oak batten cladding, which define the dining space and also line the back wall of the kitchen concealing the fridge door and larder units. A bespoke terrazzo counter unites the colours of the floor, oak cladding and cupboard doors and the tiled floor leads seamlessly to the outside patio, leading the eye back into the garden. A new bathroom with a generous ceiling height was placed in the reconstructed outrigger, with triple aspect windows, including a picture window at the end of the bath framing views of the trees in the garden. Upstairs we kept the traditional Victorian layout, refurbished the windows and shutters, reinstating cornice and ceiling roses to the principal rooms. At every point in the project the ergonomics of the house were considered, tall doors, very high kitchen worktops and always maximising ceiling heights, ensuring the house was more suited to its tall owner.
Wimbledon Family HomecUSTOMER
Wimbledon Family HomecUSTOMER
Q Design HouseQ Design House
Custom designed basement bar with bespoke counter, shelving and lighting
Pergola House
Pergola House
Benjamin WilkesBenjamin Wilkes
Pergola House is a timber framed single-storey extension to a Victorian family home in the Lee Manor Conservation Area featuring a rich and colourful interior palette.
Chiswick Kitchen
Chiswick Kitchen
Alex Findlater LtdAlex Findlater Ltd
It is always a pleasure to work with design-conscious clients. This is a great amalgamation of materials chosen by our clients. Rough-sawn oak veneer is matched with dark grey engineering bricks to make a unique look. The soft tones of the marble are complemented by the antique brass wall taps on the splashback
Downstairs Cloakroom
Downstairs Cloakroom
Balance Interior DesignBalance Interior Design
Patterned seagrass wallpaper was combined with muted green paint and reeded glass wall lights in this restful downstairs cloakroom

6,208,333 Brown Home Design Ideas, Pictures and Inspiration

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.