Studio Green
Studio Green
Snug KitchensSnug Kitchens
Our Snug Kitchens showroom display combines bespoke traditional joinery, seamless modern appliances and a touch of art deco from the fluted glass walk in larder. The 'Studio Green' painted cabinetry creates a bold background that highlights the kitchens brass accents. Including Armac Martin Sparkbrook brass handles and patinated brass Quooker fusion tap. The Neolith Calacatta Luxe worktop uniquely combines deep grey tones, browns and subtle golds on a pure white base. The veneered oak cabinet internals and breakfast bar are stained in a dark wash to compliment the dark green door and drawer fronts. As part of this display we included a double depth walk-in larder, complete with suspended open shelving, u-shaped worktop slab and fluted glass paneling. We hand finished the support rods to patina the brass ensuring they matched the other antique brass accents in the kitchen. The decadent fluted glass panels draw you into the space, obscuring the view into the larder, creating intrigue to see what is hidden behind the door.
South London Semi Detached House
South London Semi Detached House
Beacham ArchitectsBeacham Architects
Extension and refurbishment of a semi-detached house in Hern Hill. Extensions are modern using modern materials whilst being respectful to the original house and surrounding fabric. Views to the treetops beyond draw occupants from the entrance, through the house and down to the double height kitchen at garden level. From the playroom window seat on the upper level, children (and adults) can climb onto a play-net suspended over the dining table. The mezzanine library structure hangs from the roof apex with steel structure exposed, a place to relax or work with garden views and light. More on this - the built-in library joinery becomes part of the architecture as a storage wall and transforms into a gorgeous place to work looking out to the trees. There is also a sofa under large skylights to chill and read. The kitchen and dining space has a Z-shaped double height space running through it with a full height pantry storage wall, large window seat and exposed brickwork running from inside to outside. The windows have slim frames and also stack fully for a fully indoor outdoor feel. A holistic retrofit of the house provides a full thermal upgrade and passive stack ventilation throughout. The floor area of the house was doubled from 115m2 to 230m2 as part of the full house refurbishment and extension project. A huge master bathroom is achieved with a freestanding bath, double sink, double shower and fantastic views without being overlooked. The master bedroom has a walk-in wardrobe room with its own window. The children's bathroom is fun with under the sea wallpaper as well as a separate shower and eaves bath tub under the skylight making great use of the eaves space. The loft extension makes maximum use of the eaves to create two double bedrooms, an additional single eaves guest room / study and the eaves family bathroom. 5 bedrooms upstairs.
Odiham
Odiham
Lewis Alderson & Co.Lewis Alderson & Co.
Our design for this kitchen takes inspiration from the Georgian period with panelled cabinetry mirroring the original shutters and pared back brass hardware. Unobtrusive contemporary luxury is included throughout, designed to maintain clean classic lines but with the ease of modern technology. The full run of cabinetry takes a symmetrical shape with beautiful inset bevelled glass above a Kohler sink with Perrin & Rowe and Quooker taps. The large island has a beautiful white Quartzite worktop with a Miele induction hob and oven with a flush surface mounted extractor fan. The island doubles as a breakfast bar to one side for sociable entertaining and casual dining and there is a dual temperature wine cooler. Two large freestanding ‘Larders’ line each side of the fireplace, one conceals all the dry goods, herbs and spices. The other stores crockery and has an internal stone shelf with space for smaller appliances, easily fulfilling the family’s storage requirements.
Japandi Kitchen
Japandi Kitchen
Sustainable KitchensSustainable Kitchens
Blending the warmth and natural elements of Scandinavian design with Japanese minimalism. With true craftsmanship, the wooden doors paired with a bespoke oak handle showcases simple, functional design, contrasting against the bold dark green crittal doors and raw concrete Caesarstone worktop. The large double larder brings ample storage, essential for keeping the open-plan kitchen elegant and serene.
Victorian Renovation
Victorian Renovation
Simpson & VoyleSimpson & Voyle
The pitch roof, lends itself to a feature colour in this otherwise grownup children’s bedroom.
Richmond, Kew TW9
Richmond, Kew TW9
Block Planning & DesignBlock Planning & Design
Full width rear extension with full internal refurbishment and first floor layout redesign
South Kensington Project
South Kensington Project
Rose Narmani InteriorsRose Narmani Interiors
A historic London townhouse, redesigned by Rose Narmani Interiors.
Fulham House
Fulham House
Amy Stoddart Studio LtdAmy Stoddart Studio Ltd
We were lucky enough to work with our client on the renovation of their whole house in South West London, they came to us for a 'turn-key' Interior Design service, the project took over two years to complete and included a basement dig out. This was a family home so not only did it need to look beautiful, it also needed to be practical for the two children. We took full advantage of the clients love of colour, giving each space it's own individual feel whilst maintaining a cohesive scheme throughout the property.
Rickmansworth Property Development
Rickmansworth Property Development
Chantel Elshout StudioChantel Elshout Studio
Contemporary kitchen with Gaggenau integrated appliances, Perla Venato Quartzite worktops and a Spekva Thermo Ash breakfast bar.
Effortlessly luxurious yet comfortable family home
Effortlessly luxurious yet comfortable family home
Cat Dal InteriorsCat Dal Interiors
Our brief was to blur the strong angular edges and create a supremely comfortable and inviting environment.
Leigh-On-Sea SS9
Leigh-On-Sea SS9
British Standard by Plain EnglishBritish Standard by Plain English
A white kitchen, colour blocked though, by a dark contrasting island with ribbed sink and a run of tall cupboards drenched in blue. Nothing dull here. Copper accents add form and weight, a tonal extractor fan and archway into the tiny (but mighty) utility room perform their architectural duties. Traditional marble worktops add a final authoritative point.

1,795,070 Large Home Design Ideas, Pictures and Inspiration

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.