Roseville Pavilion

The Pavilion is a contemporary outdoor living addition to a Federation house in Roseville, NSW.

The existing house sits on a 1550sqm block of land and is a substantial renovated two storey family home. The 900sqm north facing rear yard slopes gently down from the back of the house and is framed by mature deciduous trees.

The client wanted to create something special “out the back”, to replace an old timber pergola and update the pebblecrete pool, surrounded by uneven brick paving and tubular pool fencing.

After years living in Asia, the client’s vision was for a year round, comfortable outdoor living space; shaded from the hot Australian sun, protected from the rain, and warmed by an outdoor fireplace and heaters during the cooler Sydney months.

The result is large outdoor living room, which provides generous space for year round outdoor living and entertaining and connects the house to both the pool and the deep back yard.

The Pavilion at Roseville is a new in-between space, blurring the distinction between inside and out. It celebrates the contemporary culture of outdoor living, gathering friends & family outside, around the bbq, pool and hearth.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz users are commenting on:

paigearnp
paigearnp added this to Outdoor Living5 July 2020

Love the openess, big space on each side of the firepit, love love the high table for adults

landa_low
Landa Low added this to Backyard Paradise21 June 2020

Wood lined pergola with clear panels to let the sun shine in

Ireland
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.