Contemporary Home Cinema Room with White Walls Ideas and Designs

Built-ins
Built-ins
RFW Cabinetry & MillworkRFW Cabinetry & Millwork
Built in media wall unit done for client in Palm Beach Florida. This beautiful unit is installed on the tenth floor in a condominium. It is installed in the living room with a lot of natural light coming in through the sliding glass doors facing the ocean. The faux finished, steel-brushed veneer paneling is made out of paldao wood. The floating console that is attached to the front of the unit by french-cleats houses the electronics for the unit and features assisted-lift blum aventos hl hinges that lift up parallel to the console.
Media Center
Media Center
Broughton WoodworksBroughton Woodworks
Broughton Woodworks of Groton, MA specializes in custom built-in cabinetry.
Ligan Residence
Ligan Residence
COOK ARCHITECTURAL Design StudioCOOK ARCHITECTURAL Design Studio
The lower level theater has terraced seating with lounging at the lowest level, reclining club chairs at the mid-terrace and bar seating at the upper terrace to handle everyone’s preferred viewing whether it’s the latest blockbuster movie or a prime sporting event. Upholstered wall panels and integrated speakers enhance the rooms crisp elegance as well as optimize the viewing experience.
Contemporary Elegance
Contemporary Elegance
A360 a r c h i t e c t sA360 a r c h i t e c t s
Contemporary , indoor outdoor living, glass panel railing, steel beading, high gloss interiors, wooden ceiling, living room, stairs, leather sofa, leather paneling, Home theater design, wooden ceiling, cove lighting in home theater,
Nichols Canyon Residence
Nichols Canyon Residence
CJ Paone AIA | Archipelago WorkshopCJ Paone AIA | Archipelago Workshop
Custom wood pocket doors open to the dual-purpose home office/home theater. Wide-plank white oak flooring, white walls and generous windows brighten the below-street-level space. Stairs on left lead down to the master bedroom suite. Photo | Kurt Jordan Photography
Bankview Smart Home
Bankview Smart Home
smartSPACE - Home Theatre and AutomationsmartSPACE - Home Theatre and Automation
Basement Media room. Piano black soundbar floating below the television adds interest and excellent sound. Lights, blinds, tv and security are all controlled from your iPhone/iPad, Android device.
Bellevue Hill
Bellevue Hill
Andrew Dee @ Wonderful KitchensAndrew Dee @ Wonderful Kitchens
Rumpus Room; Entertainment Cabinetry
Whimsical Swivel Chairs
Whimsical Swivel Chairs
Michelle's InteriorsMichelle's Interiors
I couldn’t resist these whimsical, sexy chairs from Thayer Coggin, and neither could my clients. Picture yourself watching the Super Bowl or Oscars in red carpet style. Fabric from Maxwell Fabrics.
Tahoe Home
Tahoe Home
Workroom CWorkroom C
Media Cabinet Detail Photos by Eric Zepeda Studio
Sitting Room
Sitting Room
ODS ArchitectureODS Architecture
In the hills of San Anselmo in Marin County, this 5,000 square foot existing multi-story home was enlarged to 6,000 square feet with a new dance studio addition with new master bedroom suite and sitting room for evening entertainment and morning coffee. Sited on a steep hillside one acre lot, the back yard was unusable. New concrete retaining walls and planters were designed to create outdoor play and lounging areas with stairs that cascade down the hill forming a wrap-around walkway. The goal was to make the new addition integrate the disparate design elements of the house and calm it down visually. The scope was not to change everything, just the rear façade and some of the side facades. The new addition is a long rectangular space inserted into the rear of the building with new up-swooping roof that ties everything together. Clad in red cedar, the exterior reflects the relaxed nature of the one acre wooded hillside site. Fleetwood windows and wood patterned tile complete the exterior color material palate. The sitting room overlooks a new patio area off of the children’s playroom and features a butt glazed corner window providing views filtered through a grove of bay laurel trees. Inside is a television viewing area with wetbar off to the side that can be closed off with a concealed pocket door to the master bedroom. The bedroom was situated to take advantage of these views of the rear yard and the bed faces a stone tile wall with recessed skylight above. The master bath, a driving force for the project, is large enough to allow both of them to occupy and use at the same time. The new dance studio and gym was inspired for their two daughters and has become a facility for the whole family. All glass, mirrors and space with cushioned wood sports flooring, views to the new level outdoor area and tree covered side yard make for a dramatic turnaround for a home with little play or usable outdoor space previously. Photo Credit: Paul Dyer Photography.
Sitting Room
Sitting Room
ODS ArchitectureODS Architecture
In the hills of San Anselmo in Marin County, this 5,000 square foot existing multi-story home was enlarged to 6,000 square feet with a new dance studio addition with new master bedroom suite and sitting room for evening entertainment and morning coffee. Sited on a steep hillside one acre lot, the back yard was unusable. New concrete retaining walls and planters were designed to create outdoor play and lounging areas with stairs that cascade down the hill forming a wrap-around walkway. The goal was to make the new addition integrate the disparate design elements of the house and calm it down visually. The scope was not to change everything, just the rear façade and some of the side facades. The new addition is a long rectangular space inserted into the rear of the building with new up-swooping roof that ties everything together. Clad in red cedar, the exterior reflects the relaxed nature of the one acre wooded hillside site. Fleetwood windows and wood patterned tile complete the exterior color material palate. The sitting room overlooks a new patio area off of the children’s playroom and features a butt glazed corner window providing views filtered through a grove of bay laurel trees. Inside is a television viewing area with wetbar off to the side that can be closed off with a concealed pocket door to the master bedroom. The bedroom was situated to take advantage of these views of the rear yard and the bed faces a stone tile wall with recessed skylight above. The master bath, a driving force for the project, is large enough to allow both of them to occupy and use at the same time. The new dance studio and gym was inspired for their two daughters and has become a facility for the whole family. All glass, mirrors and space with cushioned wood sports flooring, views to the new level outdoor area and tree covered side yard make for a dramatic turnaround for a home with little play or usable outdoor space previously. Photo Credit: Paul Dyer Photography.
Miami Penthouse Mancave Gameroom Ceiling Lighting
Miami Penthouse Mancave Gameroom Ceiling Lighting
Pool Table PortfolioPool Table Portfolio
Multi-Colored LED Circle coves. All of which are controlled by the Lutron Home Control+ App running on in-wall iPads/tablets. Comfort & Pleasance is easily achieved with Lutron SeeTemp Thermostats & Lutron controlled full-color ambient LED Lighting.

Contemporary Home Cinema Room with White Walls Ideas and Designs

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.