Brown Entrance Ideas and Designs

Downland Barns
Downland Barns
McLean QuinlanMcLean Quinlan
Nestled into a hillside, this timber-framed family home enjoys uninterrupted views out across the countryside of the North Downs. A newly built property, it is an elegant fusion of traditional crafts and materials with contemporary design. Our clients had a vision for a modern sustainable house with practical yet beautiful interiors, a home with character that quietly celebrates the details. For example, where uniformity might have prevailed, over 1000 handmade pegs were used in the construction of the timber frame. The building consists of three interlinked structures enclosed by a flint wall. The house takes inspiration from the local vernacular, with flint, black timber, clay tiles and roof pitches referencing the historic buildings in the area. The structure was manufactured offsite using highly insulated preassembled panels sourced from sustainably managed forests. Once assembled onsite, walls were finished with natural clay plaster for a calming indoor living environment. Timber is a constant presence throughout the house. At the heart of the building is a green oak timber-framed barn that creates a warm and inviting hub that seamlessly connects the living, kitchen and ancillary spaces. Daylight filters through the intricate timber framework, softly illuminating the clay plaster walls. Along the south-facing wall floor-to-ceiling glass panels provide sweeping views of the landscape and open on to the terrace. A second barn-like volume staggered half a level below the main living area is home to additional living space, a study, gym and the bedrooms. The house was designed to be entirely off-grid for short periods if required, with the inclusion of Tesla powerpack batteries. Alongside underfloor heating throughout, a mechanical heat recovery system, LED lighting and home automation, the house is highly insulated, is zero VOC and plastic use was minimised on the project. Outside, a rainwater harvesting system irrigates the garden and fields and woodland below the house have been rewilded.
A HOME BY THE SEA
A HOME BY THE SEA
reD ArchitectsreD Architects
“Buildings are a new way of looking at contextual reality”. It was with this formative criterion that this home was designed, in a dynamic relation with the sea and the demographic coastline that is unique to Mumbai. While it rests upon a unique structure of intentions that gives form to a hierarchy of ideas, it is also individualistic in terms of the inner workings. The house embodies an inherent response to the elements facing it. Its perforated facade holds dialogue with the urban side while the glass one on the opposing end is perfect to enjoy a sunset from. The subtle detailing on the entrance door is enhanced by the vivid blue in the foyer, forging design element connections that unravel in each individual space. The living space is a combination of lines that are clean and grand... of dimensions that are bold and captivating... of designs that are ornate, embellished and yet elemental. The dining area was conceptualised to accord a sense of privacy while continuing a relationship with the skyline that is shared by the house as a whole. Inspired by the Jain marble temples and modified to the Hindu ethos, the play of natural light brings the prayer room alive. The lower floor also houses the master bedroom, the mother’s room and 3 other guest rooms. The upper level has the family space crafted in hues of wood, these quarters offer a luxurious bed, a chaise lounge and a swing rest creating an inner sanctum to unwind in. this floor also has 2 son’s bedrooms - The dominant orientation of the room is based on the passionate sport preference of the young adult who inhabits it and is integrated with his exuberant choice of colours. While in the other room the intensity of black highlighted by the red, this room showcases the flowing lines of the bed contrasted by the liner design on the wall behind. Encapsulated by neutral tones, the pool is a vivid blue stretching out in seeming contiguity to the horizon and the sea. Above this floor is the meditation level – or a space to reflect while gazing upon the horizon. A fully equipped indoor gym and a contrastingly open and lounge like terrace also make up this floor. Since the luxury of space exists in this palatial home, the basement embodies a game room, with a pool and a poker table, a salon accompanied by a massage space, a large discotheque, not to forget to capture a movie going experience from the comfort of one’s home, the theatre room that amalgamates the latest technology with a beverage and popcorn counter for an authentic feel.
Modern Decorative Entry Door
Modern Decorative Entry Door
UserUser
A mountain modern residence situated in the Gallatin Valley of Montana. Our modern aluminum door adds just the right amount of flair to this beautiful home designed by FORMation Architecture. The Circle F Residence has a beautiful mixture of natural stone, wood and metal, creating a home that blends flawlessly into it’s environment. The modern door design was selected to complete the home with a warm front entrance. This signature piece is designed with horizontal cutters and a wenge wood handle accented with stainless steel caps. The obscure glass was chosen to add natural light and provide privacy to the front entry of the home. Performance was also factor in the selection of this piece; quad pane glass and a fully insulated aluminum door slab offer high performance and protection from the extreme weather. This distinctive modern aluminum door completes the home and provides a warm, beautiful entry way.
Cooper Woods Modern Tudor
Cooper Woods Modern Tudor
Havlicek Builders Inc.Havlicek Builders Inc.
This 2 story home with a first floor Master Bedroom features a tumbled stone exterior with iron ore windows and modern tudor style accents. The Great Room features a wall of built-ins with antique glass cabinet doors that flank the fireplace and a coffered beamed ceiling. The adjacent Kitchen features a large walnut topped island which sets the tone for the gourmet kitchen. Opening off of the Kitchen, the large Screened Porch entertains year round with a radiant heated floor, stone fireplace and stained cedar ceiling. Photo credit: Picture Perfect Homes
Architectural Elements
Architectural Elements
Mile High LandscapingMile High Landscaping
Modern Contemporary Front Entry. Front Yard Outdoor Living Area in Wash Park, Denver.

Brown Entrance Ideas and Designs

1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.