Brown Bathroom Ideas and Designs

North LondonResidence 2
North LondonResidence 2
Neha malhotraNeha malhotra
A remarkable project, a 670 square meters new-build family home located in North London. House is a perfect blend of elegance and opulence with vibrant furniture pieces on display in the residence, imparting a lively and soulful ambience to the space. The house is a striking amalgamation of quirky and conventional elements.
Best of Houzz 2024: The results are in!
House In Hackney
House In Hackney
YARD ArchitectsYARD Architects
A playful re-imagining of a Victorian terrace with a large rear extension. The project started as a problem solving exercise – the owner of the house was very tall and he had never been able to have a shower in the pokey outrigger bathroom, there was simply not enough ceiling height. The lower ground floor kitchen also suffered from low ceilings and was dark and uninviting. There was very little connection to the garden, surrounded by trees, which felt like a lost opportunity. The whole house needed rethinking. The solution we proposed was to extend into the generous garden at the rear and reconstruct the existing outrigger with an extra storey. We used the outrigger to relocate the staircase to the lower ground floor, moving it from the centre of the house into a double height space in the extension. This gave the house a very generous sense of height and space and allows light to flood into the kitchen and hall from high level windows. These provide glances of the surrounding tress as you descent to the dining room. The extension allows the kitchen and dining room to push further into the garden, making the most of the views and light. A strip rooflight over the kitchen wall units brings light deep into the space and washes the kitchen with sunlight during the day. Behind the kitchen, where there was no access to natural light, we tucked a utility room and shower room, with a second sitting room at the front of the house. The extension has a green sedum roof to ensure it feels like part of the garden when seen from the upper floors of the house. We used a pale white and yellow brick to complement the colour of the London stock brickwork, but maintain a contemporary aesthetic. Oak windows and sliding door add a warmth to the extension and tie in with the materials we used internally. Internally there is a palette of bold colours to define the living spaces, including an entirely yellow corridor the client has named ‘The Yolky Way’ leading from the kitchen to the front reception room, complete with hidden yellow doors. These are offset against more natural materials such as the oak batten cladding, which define the dining space and also line the back wall of the kitchen concealing the fridge door and larder units. A bespoke terrazzo counter unites the colours of the floor, oak cladding and cupboard doors and the tiled floor leads seamlessly to the outside patio, leading the eye back into the garden. A new bathroom with a generous ceiling height was placed in the reconstructed outrigger, with triple aspect windows, including a picture window at the end of the bath framing views of the trees in the garden. Upstairs we kept the traditional Victorian layout, refurbished the windows and shutters, reinstating cornice and ceiling roses to the principal rooms. At every point in the project the ergonomics of the house were considered, tall doors, very high kitchen worktops and always maximising ceiling heights, ensuring the house was more suited to its tall owner.
Battersea Townhouse
Battersea Townhouse
BroseleyBroseley
We carried out a demolition and rebuild of this beautiful terrace house, located just off Battersea park. Design and build in partnership with LPE Designs. Interior Designer: LPE Designs Photographer: Nick Smith
Lister Road, London
Lister Road, London
E J Studio LtdE J Studio Ltd
A rustic main family bathroom, decorated with oak and white tiles. Fitted with a large sink, brass metals, and textured white tiles.
Bathrooms
Bathrooms
Freeman Architecture LtdFreeman Architecture Ltd
Modern family bathroom with subtle coastal theme using driftwood tiles.
Primrose Hill studio
Primrose Hill studio
Anna Rickard InteriorsAnna Rickard Interiors
Verdigris wall tiles and floor tiles both from Mandarin Stone. Bespoke vanity unit made from recycled scaffold boards and live edge worktop. Basin from William and Holland, brassware from Lusso Stone.

Brown Bathroom Ideas and Designs

Major House
Major House
Studio ReyStudio Rey
A grade II listed Georgian property in Pembrokeshire with a contemporary and colourful interior.
1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.