All That and Then Some - Naperville Kitchen
All That and Then Some - Naperville Kitchen
The Kitchen Studio of Glen Ellyn
  Free ebook, Creating the Ideal Kitchen. DOWNLOAD NOW   Our clients and their three teenage kids had outgrown the footprint of their existing home and felt they needed some space to spread out. They came in with a couple of sets of drawings from different architects that were not quite what they were looking for, so we set out to really listen and try to provide a design that would meet their objectives given what the space could offer. We started by agreeing that a bump out was the best way to go and then decided on the size and the floor plan locations of the mudroom, powder room and butler pantry which were all part of the project. We also planned for an eat-in banquette that is neatly tucked into the corner and surrounded by windows providing a lovely spot for daily meals. The kitchen itself is L-shaped with the refrigerator and range along one wall, and the new sink along the exterior wall with a large window overlooking the backyard. A large island, with seating for five, houses a prep sink and microwave. A new opening space between the kitchen and dining room includes a butler pantry/bar in one section and a large kitchen pantry in the other. Through the door to the left of the main sink is access to the new mudroom and powder room and existing attached garage. White inset cabinets, quartzite countertops, subway tile and nickel accents provide a traditional feel. The gray island is a needed contrast to the dark wood flooring. Last but not least, professional appliances provide the tools of the trade needed to make this one hardworking kitchen. Designed by: Susan Klimala, CKD, CBD Photography by: Mike Kaskel For more information on kitchen and bath design ideas go to: www.kitchenstudio-ge.com
Modern Farmhouse with a Storied Past
Modern Farmhouse with a Storied Past
Studio Dearborn
MULTIPLE AWARD WINNING KITCHEN. 2019 Westchester Home Design Awards Best Traditional Kitchen. Another 2019 Award Soon to be Announced. Houzz Kitchen of the Week January 2019. Kitchen design and cabinetry – Studio Dearborn. This historic colonial in Edgemont NY was home in the 1930s and 40s to the world famous Walter Winchell, gossip commentator. The home underwent a 2 year gut renovation with an addition and relocation of the kitchen, along with other extensive renovations. Cabinetry by Studio Dearborn/Schrocks of Walnut Creek in Rockport Gray; Bluestar range; custom hood; Quartzmaster engineered quartz countertops; Rejuvenation Pendants; Waterstone faucet; Equipe subway tile; Foundryman hardware. Photos, Adam Kane Macchia.
Contemporary country Kitchen Renovation
Contemporary country Kitchen Renovation
reDesign home
With tall ceilings, an impressive stone fireplace, and original wooden beams, this home in Glen Ellyn, a suburb of Chicago, had plenty of character and a style that felt coastal. Six months into the purchase of their home, this family of six contacted Alessia Loffredo and Sarah Coscarelli of ReDesign Home to complete their home’s renovation by tackling the kitchen. “Surprisingly, the kitchen was the one room in the home that lacked interest due to a challenging layout between kitchen, butler pantry, and pantry,” the designer shared, “the cabinetry was not proportionate to the space’s large footprint and height. None of the house’s architectural features were introduced into kitchen aside from the wooden beams crossing the room throughout the main floor including the family room.” She moved the pantry door closer to the prepping and cooking area while converting the former butler pantry a bar. Alessia designed an oversized hood around the stove to counterbalance the impressive stone fireplace located at the opposite side of the living space. She then wanted to include functionality, using Trim Tech‘s cabinets, featuring a pair with retractable doors, for easy access, flanking both sides of the range. The client had asked for an island that would be larger than the original in their space – Alessia made the smart decision that if it was to increase in size it shouldn’t increase in visual weight and designed it with legs, raised above the floor. Made out of steel, by Wayward Machine Co., along with a marble-replicating porcelain countertop, it was designed with durability in mind to withstand anything that her client’s four children would throw at it. Finally, she added finishing touches to the space in the form of brass hardware from Katonah Chicago, with similar toned wall lighting and faucet.
Division Street
Division Street
Emerick Architects
A machined hood, custom stainless cabinetry and exposed ducting harkens to a commercial vibe. The 5'x10' marble topped island wears many hats. It serves as a large work surface, tons of storage, informal seating, and a visual line that separates the eating and cooking areas. Photo by Lincoln Barber
Rooftop Down-under
Rooftop Down-under
Chicago Green Design Inc.
Nightshot of this beautiful rooftop in Chicago's Bucktown area. Water, fire and friends is all this rooftop needs to complete one of the cities nicest and private rooftop. Photos by: Tyrone Mitchell Photography
Kitchen
Kitchen
Coastal Signature Homes
Cabinets: Centerpoint Cabinets, KithKitchens (Bright White with Brushed Gray Glaze) Black splash: Savannah Surfaces (Venatto Grigio Herringbone) Perimeter: Caesarstone (Alpine Mist Honed) Island Countertop: Precision Granite & Marble- Cygnus Leather Appliances: Ferguson, Kitchenaid Sink: Ferguson, Kohler Pendants: Circa Lighting
Hilltop Backyard Retreat - Sue Oda Landscape Design
Hilltop Backyard Retreat - Sue Oda Landscape Design
ilumus photography & marketing
Multi-tiered outdoor deck with hot tub feature give the owners numerous options for utilizing their backyard space.
Upper West Side Starter Penthouse
Upper West Side Starter Penthouse
Pamela Dailey Design
950 sq. ft. gut renovation of a pre-war NYC apartment to add a half-bath and guest bedroom.
Japanese Contemporary
Japanese Contemporary
Arbordale Landscaping
The backyard uses the shoreline of the Don River as the inspiration for the garden bed layout while the stone patio references the cobble beaches. The use of steel as the garage cladding speaks to the industrialization of the local landscape.
Jam Session - Multi-Purpose Theatre Room
Jam Session - Multi-Purpose Theatre Room
SmartWorx Solutions Inc.
Multipurpose Media Room Designed By: Tony Smythe Built By: Hauge Construction Ltd. Photographed By: Dave Aharonian, Charla Huber, Vinnie Bobarino
Ireland
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.