The Peak House

Sited at the Peak of Whitfield Mountain, with expansive views, this 4 bedroom + 3 bathroom house is an intelligent reinterpretation of city fringe hill slope living. It is an appropriate response to its exposed site, tropical climate, and the framed view. The house is anchored to the site with mass footings in order to extend over the peaks edge, heightening the connection between the inside and out. On entering the house, the breezeway frames the view, expressing the conceptual ideology of the houses provocative, elegant but practical outcome.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz users are commenting on:

damien_ditchburn
Damien Ditchburn added this to Dasher13 November 2020

See the window under the cabinet, I like

salgodman
salgodman added this to Window Treatments30 October 2019

Ribbon windows where the kitchen wall units cover the frame of the window itself giving “an aquarium” feel.

Photos in The Peak House

Kitchens with Similar Colours
Palm Beach Oceanside Sophistication
池尻O邸
Aussichtsreiches Passivhaus
Highlands Ranch Sleek Transitional Kitchen
House Tour: Inside A Boho Chic NJ Home
Custom Alder Kitchen with Metal Doors, Custom Bench Seat
Utley Kitchen
Meander Road
Ireland
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.