1. House Exterior

House Exterior with Four Floors Ideas and Designs

Edmonton Ogilvie Ridge - Full Interior/Exterior Renovation
Edmonton Ogilvie Ridge - Full Interior/Exterior Renovation
Four Elements Construction
Take a look at the transformation of this 90's era home into a modern craftsman! We did a full interior and exterior renovation down to the studs on all three levels that included re-worked floor plans, new exterior balcony, movement of the front entry to the other street side, a beautiful new front porch, an addition to the back, and an addition to the garage to make it a quad. The inside looks gorgeous! Basically, this is now a new home!
Extension to Listed Building | The Square
Extension to Listed Building | The Square
Tim Offer Architects
Contemporary brick and zinc clad garden room extension to a Grade II listed Georgian townhouse in the Millfields Conservation area of Plymouth.
Cole Valley Three for All
Cole Valley Three for All
Mark Brand Architecture
We were approached by a San Francisco firefighter to design a place for him and his girlfriend to live while also creating additional units he could sell to finance the project. He grew up in the house that was built on this site in approximately 1886. It had been remodeled repeatedly since it was first built so that there was only one window remaining that showed any sign of its Victorian heritage. The house had become so dilapidated over the years that it was a legitimate candidate for demolition. Furthermore, the house straddled two legal parcels, so there was an opportunity to build several new units in its place. At our client’s suggestion, we developed the left building as a duplex of which they could occupy the larger, upper unit and the right building as a large single-family residence. In addition to design, we handled permitting, including gathering support by reaching out to the surrounding neighbors and shepherding the project through the Planning Commission Discretionary Review process. The Planning Department insisted that we develop the two buildings so they had different characters and could not be mistaken for an apartment complex. The duplex design was inspired by Albert Frey’s Palm Springs modernism but clad in fibre cement panels and the house design was to be clad in wood. Because the site was steeply upsloping, the design required tall, thick retaining walls that we incorporated into the design creating sunken patios in the rear yards. All floors feature generous 10 foot ceilings and large windows with the upper, bedroom floors featuring 11 and 12 foot ceilings. Open plans are complemented by sleek, modern finishes throughout.
Front Garden & Pool
Front Garden & Pool
Tollgard Design Group
The sun is setting on this magnificent house. Probably my favourite project of all the ones I have ever worked on.
Seattle All Electric Townhomes
Seattle All Electric Townhomes
Exterior Crew
Superior craftsmanship and installation include cedar soffits using 1x6 tight knot tongue and groove v-joints with complimentary colors and siding finishes.
South Pawleys Custom Home
South Pawleys Custom Home
CRG Companies
Stained wood front door and large expansive front porch
South London Victorian Family Home Renovation
South London Victorian Family Home Renovation
Robert Rhodes Architecture + Interiors
Bedwardine Road is our epic renovation and extension of a vast Victorian villa in Crystal Palace, south-east London. Traditional architectural details such as flat brick arches and a denticulated brickwork entablature on the rear elevation counterbalance a kitchen that feels like a New York loft, complete with a polished concrete floor, underfloor heating and floor to ceiling Crittall windows. Interiors details include as a hidden “jib” door that provides access to a dressing room and theatre lights in the master bathroom.
Extension to Listed Building | The Square
Extension to Listed Building | The Square
Tim Offer Architects
Contemporary brick and zinc clad garden room extension to a Grade II listed Georgian townhouse in the Millfields Conservation area of Plymouth.
Extension to Listed Building | The Square
Extension to Listed Building | The Square
Tim Offer Architects
Contemporary brick and zinc clad garden room extension to a Grade II listed Georgian townhouse in the Millfields Conservation area of Plymouth.
Extension to Listed Building | The Square
Extension to Listed Building | The Square
Tim Offer Architects
Contemporary brick and zinc clad garden room extension to a Grade II listed Georgian townhouse in the Millfields Conservation area of Plymouth.
Extension to Listed Building | The Square
Extension to Listed Building | The Square
Tim Offer Architects
Contemporary brick and zinc clad garden room extension to a Grade II listed Georgian townhouse in the Millfields Conservation area of Plymouth.
Raise the Roof!
Raise the Roof!
Mark Brand Architecture
For our client, who had previous experience working with architects, we enlarged, completely gutted and remodeled this Twin Peaks diamond in the rough. The top floor had a rear-sloping ceiling that cut off the amazing view, so our first task was to raise the roof so the great room had a uniformly high ceiling. Clerestory windows bring in light from all directions. In addition, we removed walls, combined rooms, and installed floor-to-ceiling, wall-to-wall sliding doors in sleek black aluminum at each floor to create generous rooms with expansive views. At the basement, we created a full-floor art studio flooded with light and with an en-suite bathroom for the artist-owner. New exterior decks, stairs and glass railings create outdoor living opportunities at three of the four levels. We designed modern open-riser stairs with glass railings to replace the existing cramped interior stairs. The kitchen features a 16 foot long island which also functions as a dining table. We designed a custom wall-to-wall bookcase in the family room as well as three sleek tiled fireplaces with integrated bookcases. The bathrooms are entirely new and feature floating vanities and a modern freestanding tub in the master. Clean detailing and luxurious, contemporary finishes complete the look.
Hove House
Hove House
AR Design Studio Ltd
The scheme replaces an existing bungalow and garage on the steeply sloping site, providing a contemporary five bedroom dwelling that responds to the client’s requirements and challenges offered by the site constraints. The suburban site to the north of Brighton offered long distance views over the city towards the English Channel as well as the local rolling hills of the South Downs. These varied views and the natural topography of the site formed the basis for the design. The proposed dwelling is spread over four clearly defined floors, with each stepping back from the one below to follow the existing terrain. The ground floor is defined as a brick wall cut back into the hillside, creating a forecourt and clearly defining the entrance to the house. The three floors above are staggered and stepped apart from one another in order to dilute the visual mass of the dwelling and provide external space at each. Each is presented as a frame to the view, giving a lightweight appearance to the house.
Hove House
Hove House
AR Design Studio Ltd
The scheme replaces an existing bungalow and garage on the steeply sloping site, providing a contemporary five bedroom dwelling that responds to the client’s requirements and challenges offered by the site constraints. The suburban site to the north of Brighton offered long distance views over the city towards the English Channel as well as the local rolling hills of the South Downs. These varied views and the natural topography of the site formed the basis for the design. The proposed dwelling is spread over four clearly defined floors, with each stepping back from the one below to follow the existing terrain. The ground floor is defined as a brick wall cut back into the hillside, creating a forecourt and clearly defining the entrance to the house. The three floors above are staggered and stepped apart from one another in order to dilute the visual mass of the dwelling and provide external space at each. Each is presented as a frame to the view, giving a lightweight appearance to the house.
集合住宅_hikarium
集合住宅_hikarium
SOCIUS一級建築士事務所
共用広場を囲む都市型集合住宅
 竣工年月:2020年4月 建設場所:東京都大田区新蒲田2丁目 
主要用途:共同住宅 12戸
 敷地面積:218.46平方メートル(66.08坪)
 建築面積:125.66平方メートル(38.01坪)
 延床面積:449.89平方メートル(136.09坪)
 構造規模:RC壁式構造 写真撮影:安川千秋
Whether you want inspiration for planning a house exterior with four floors renovation or are building a designer house exterior from scratch, Houzz has 180 images from the best designers, decorators, and architects in the country, including Atelier l'Art et la Matière and Four Elements Construction. Look through house exterior photos in different colours and styles and when you find a house exterior with four floors design that inspires you, save it to an Ideabook or contact the Pro who made it happen to see what kind of design ideas they have for your home. Explore the beautiful house exterior with four floors ideas photo gallery and find out exactly why Houzz is the best experience for home renovation and design.
Ireland
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.