Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Andrew Pogue

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 1 question
kgargKenward Garg wrote:6 September 2012
  • PRO
    Cornerstone Architects
    8 years ago
    We do not have the exclusive rights to this photo to grant you permission. Sorry!

What Houzz users are commenting on:

sausband
sausband added this to 3455 River House1 April 2021

Think about where to use our barn wood

Living Rooms with Similar Colours
New England Coastal Home
Tanglewood
Modern Living LA Listings
Aldama St, Highland Park
Интерьер современного жилого дома в коттеджном поселке "Монтевиль"
25 Mar Vista Circle
Staying Put by Duo Dickinson
Mesa Second Story Addition
Ireland
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.