Hangman Valley Residence

Conceived as an empty-nesters paradise this house was designed as a series of pods to maximize the efficiency of the footprint and to celebrate the interrelationship of the interior and exterior spaces. Both indoor and outdoor living areas are promoted by the building’s harmonious relationship with the natural environment. The undulating form steps down the hillside to frame incredible views of the landscape and surrounding golf course from every point in the house and a combination of decks, bridges and patios encourage the residents to be outside. This line between in and out is further diffused by both the structure and the material palette’s movement across the exterior threshold, while the shading devices, trellises and large eves provide protection and privacy for year round use and enjoyment of the entire site. This residence is truly a deliberate response to both the owner’s lifestyle and their love of nature.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz users are commenting on:

wpldesign
WPL Interior Design added this to BERWYN6 February 2020

I like this floor for the Porch.

alexa_pereira89
Alexa Pereira added this to Outdoor Living 2028 January 2020

I like the table and the entire patio and how it is close to the outside.

Patios with Similar Colours
Korora
Green Oaks Atherton
Rural Resort
Traditional Patio
Traditional Patio
Bowen House 1
Saratoga Estate
Residential Exterior under $100,000
Ireland
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.