1. Dining Room
  2. Budget: €

Budget Traditional Dining Room Ideas and Designs

The Cottage
The Cottage
Sue Vaughton Photography & Design
Farrow & Ball colours - India Yellow and Oval Room Blue. Up-cycled dresser painted in Annie Slone chalk paint colour, Chicago Grey.
Red barn door with full view of dining table.
Red barn door with full view of dining table.
Nest Designs LLC
Eco-Rehabarama house. This dining space is adjacent to the kitchen and the living area in a very open floor-plan. We converted the garage into a kitchen and updated the entire house. The red barn door is made from recycled materials. The hardware for the door was salvaged from an old barn door. We used wood from the demolition to make the barn door. This image shows the entire barn door with the kitchen table. The door divides the laundry and utility room from the dining space. It's a practical solution to separate the two spaces while adding an interesting focal point to the room. Love the pop of red against the neutral walls. The door is painted with Sherwin Williams Red Obsession SW7590 and the walls are Sherwin Williams Warm Stone SW 7032.
Blue Black and White Dining Room Project
Blue Black and White Dining Room Project
Simply Salvage Interiors
Black, White, Blue Dining Room Project Premier Prints Suzani Fabric Lindsey Smith @ Simply Salvage Interiors
Квартира на Пресне
Квартира на Пресне
MARKINA DESIGN
Southeast Texas Starter Home
Southeast Texas Starter Home
Christina Muhlestein
This small dining nook is the focal point of this open concept kitchen/family room. The dusty blue chairs were the perfect balance of modern for the wood-beaded chandelier. Chairs: English Elm, $200 ea Chandelier: Overstock, $370 Table: CB2, $450 Paint: Polar Bear White
Luxury Home Staging in Wayne, PA
Luxury Home Staging in Wayne, PA
Organized by Design
Formal Dining Room staged with furniture and accessories by Organized by Design / Photographer: Mike Eckstrom, MJE Photographic
Bartholomew Rd
Bartholomew Rd
Martins Camisuli Architects
The original layout on the ground floor of this beautiful semi detached property included a small well aged kitchen connected to the dinning area by a 70’s brick bar! Since the kitchen is 'the heart of every home' and 'everyone always ends up in the kitchen at a party' our brief was to create an open plan space respecting the buildings original internal features and highlighting the large sash windows that over look the garden. Jake Fitzjones Photography Ltd
Cape Home Addition - Expanding Home and Lifestyle
Cape Home Addition - Expanding Home and Lifestyle
'g' Green Design Center
Kitchen island provides a large space for preparation and eat in dining. Or the family can spread out to the adjacent dining room in the new addition. Green Home Remodel – Clean and Green on a Budget – with Flair Today many families with young children put health and safety first among their priorities for their homes. Young families are often on a budget as well, and need to save in important areas such as energy costs by creating more efficient homes. In this major kitchen remodel and addition project, environmentally sustainable solutions were on top of the wish list producing a wonderfully remodeled home that is clean and green, coming in on time and on budget. ‘g’ Green Design Center was the first and only stop when the homeowners of this mid-sized Cape-style home were looking for assistance. They had a rough idea of the layout they were hoping to create and came to ‘g’ for design and materials. Nicole Goldman, of ‘g’ did the space planning and kitchen design, and worked with Greg Delory of Greg DeLory Home Design for the exterior architectural design and structural design components. All the finishes were selected with ‘g’ and the homeowners. All are sustainable, non-toxic and in the case of the insulation, extremely energy efficient. Beginning in the kitchen, the separating wall between the old kitchen and hallway was removed, creating a large open living space for the family. The existing oak cabinetry was removed and new, plywood and solid wood cabinetry from Canyon Creek, with no-added urea formaldehyde (NAUF) in the glues or finishes was installed. Existing strand woven bamboo which had been recently installed in the adjacent living room, was extended into the new kitchen space, and the new addition that was designed to hold a new dining room, mudroom, and covered porch entry. The same wood was installed in the master bedroom upstairs, creating consistency throughout the home and bringing a serene look throughout. The kitchen cabinetry is in an Alder wood with a natural finish. The countertops are Eco By Cosentino; A Cradle to Cradle manufactured materials of recycled (75%) glass, with natural stone, quartz, resin and pigments, that is a maintenance-free durable product with inherent anti-bacterial qualities. In the first floor bathroom, all recycled-content tiling was utilized from the shower surround, to the flooring, and the same eco-friendly cabinetry and counter surfaces were installed. The similarity of materials from one room creates a cohesive look to the home, and aided in budgetary and scheduling issues throughout the project. Throughout the project UltraTouch insulation was installed following an initial energy audit that availed the homeowners of about $1,500 in rebate funds to implement energy improvements. Whenever ‘g’ Green Design Center begins a project such as a remodel or addition, the first step is to understand the energy situation in the home and integrate the recommended improvements into the project as a whole. Also used throughout were the AFM Safecoat Zero VOC paints which have no fumes, or off gassing and allowed the family to remain in the home during construction and painting without concern for exposure to fumes. Dan Cutrona Photography
Fort Worth Georgian
Fort Worth Georgian
Heather Scott Home & Design
Forth Worth Georgian Dining Room
Sarah's Grey Stain Refinish
Sarah's Grey Stain Refinish
Elegant Hardwood Floors
Sarah's kitchen and dining room had natural red oak floors that were in need of a refresh. Having grown up with white-washed hardwood floors back east, Sarah wanted to take that concept with a modern twist - so we decided on the grey stain. Playing off of the greys in the kitchen island and granite, the floors give a slight "aged barn wood" look to this beautiful space.
Workers Cottage
Workers Cottage
Synergy Building Design
Rear 2 level extension with new living space and deck. Completed in with traditional materials to compliment the existing home.
1
Ireland
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.