Barton Creek Residence

Given a challenging lot configuration and topography, along with privacy issues, we had to get creative in designing this home. The home is divided into four basic living zones: private owner’s suite, informal living area, kids area upstairs, and a flexible guest entertaining area. The entry is unique in that it takes you directly through to the outdoor living area, and also provides separation of the owners’ private suite from the rest of the home. There are no formal living or dining areas; instead the breakfast and family rooms were enlarged to entertain more comfortably in an informal manner. One great feature of the detached casita is that it has a lower activity area, which helps the house connect to the property below. This contemporary haven in Barton Creek is a beautiful example of a chic and elegant design that creates a very practical and informal space for living.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz users are commenting on:

elifstarr
E S added this to Belvedere18 August 2020

Fireplace wall - take wall flush to the left side and add a bench seat with hearth

hoopmd
hoopmd added this to fireplace wall26 July 2020

I like it check ou the balls I love love them

Living Rooms with Similar Colours
Traditional Living Room
Broadfield View
Servizio fotografico per Volpotti Architetto
Morningside Make-Over
ECLECTIC RANCH HOUSE
Reception room
Living Room
Rustic Zen
Ireland
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.