Abbeville Road

Our clients wanted a new, spacious kitchen in their late Victorian property and asked us to design a ground floor side return extension. In addition to the kitchen extension, the clients asked us to draw up plans for a loft conversion which would include a new master bedroom with an en suite.

Although the loft conversion was allowed under permitted development laws, full planning consent was needed for the kitchen extension. Lambeth is a notoriously tricky borough in which to secure planning consent, but with 20 years of experience working in the borough we secured planning approval for a side return extension.

The extension incorporates a strip of frameless glass which runs from floor to ceiling at a right angle to the side of the house, ensuring maximum light penetration at all times of day. Bi-fold folding doors open onto a large terrace from the dining area.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 1 question
Harley Wilson wrote:20 January 2016
  • PRO
    uvarchitects
    5 years ago

    it's genuine brick, cleaned up and sealed

What Houzz users are commenting on:

brendan_williams
Brendan Williams added this to Small Side Return19 December 2020

Toilet in narrow space, other side could be stacked washer dryer

Photos in Abbeville Road

Bathrooms with Similar Colours
Casa Effe-e
LEICHT Other Rooms
Diana Larr
Design*21
Malvern House
Cottage on Keowee
Master Bathroom
Michaelangelo Bath
Ireland
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.